ODREĐIVANJE DIOPTRIJE

ODREĐIVANJE DIOPTRIJE

Utvrđivanje dioptrije koja Vam je potrebna kako biste svet oko sebe videli što jasnije i čistije vršimo tzv. kompjuterski uz pomoć savremenog aparata nemačkog proizvođača Rodenstock – autokeratorefraktometra, koji sa nemačom preciznošću utvrđuje tačnu dioptiju Vašeg oka. Nakon toga, neophodna je provera utvrđene dioptije uz pomoć probnog okvira i probnih staklića, kako bi svaki pacijent moga videti kakav pogled će imati sa novom dioptijom i novim dioptijskim naočarima.

Određivanje dioptrije uz stučan lekarski savet možete obaviti svakog radnog dana prepodne od 08:30 do 13:00 časova, kao i u poslepodnevnim časovima – ponedeljkom i četvrtkom 16:30-19:00, subotom 10:00-13:00 časova. Celokupan postupak određivanja dioptije ne traje dugo, zavisi od dioptije, ali to je najčešće između 5-15 minuta.

Naglašavamo da se određivanje dioptrije kod nas ne naplaćuje, potpuno je besplatno za sve naše kupce uz kupovinu bilo kojih dioptrijskih naočara, kontaktnih sočiva ili dioptrijskih stakala.


KUĆNE POSETE

Jedini smo koji Vam nudimo mogućnost kućnih posete, za sve osobe koje imaju problem sa kretanjem ili iz nekog drugog razloga ne mogu doći kod nas, mi smo uvek spremni za dolazak kod Vas, kako bismo ustanovili problem sa Vašim očnim vidom i pružili Vam kristalno jasan pogled.

kucne-posete

merenje ocnog pritiska

MERENJE OČNOG PRITISKA

Merenje očnog pritiska kod nas se obavlja na najnovijem beskontaktnom aparatu francuskog proizvođača Essilor. Radi se o najpreciznijem, najudobnijem, najbržem i najkomfornijem načinu merenja očnog pritiska. Nema potrebe za bilo kakvim kapljicama pre samog merenja u vidu anestezije, ne postoji mogućnost bilo kakve infekcije oka, jer nema nikakvog kontakta sa okom i ne postoji nikakava opasnost od povrede oka.

Merenje očnog pritiska se obavlja pomoću vazduha pod pritiskom, samo postupak merenja traje svega par sekundi i osećaj koji ima pacijent za vreme merenja je sličan osećaju kao kada bi mu neko dunuo u oko. Naglašavamo da je izuzetno bitno meriti i pratiti kretanje očnog pritiska, jer postoji veliki broj osoba koji ima povišen očni pritisak, bez ikakvih simptoma, pa čak i kod veoma mladih osoba, što može prouzrokovati veoma velike probleme sa očima, pa čak i potpuni gubitak očnog vida.

Cenu merenja očnog pritiska smo sveli na najnižu, koja se može uporediti sa cenom jedne kutije cigareta, stoga učinite dvostruku korist za svoje zdravlje - odreknite se jedne kutije cigareta i izmerite očni pritisak.


OBUKA ZA KONTAKTNA SOČIVA

Svakome ko se opredeli za nošenje kontaktnih sočiva, bilo da se radi o kontaktnim sočivima sa dioptrijom ili u boji, pojaviće se mali problem u pogledu rukovanja, čuvanja i stavljanja kontaktnog sočiva u oko.

Naročitu pažnju posvećujemo takvim osobama, koji prvi put žele da nose kontaktna sočiva, pa svakom našem kupcu stojimo na raspolaganju u pogledu obuke i instrukcija sa rukovanjem kontaktnim sočivima. Izuzetno je bitno na adekvatan način koristiti kontaktno sočivo, jer u protivnom lako može doći do oštećenja sočiva, povrede oka, infekcije oka ili drugih neželjenih posledica nesavesnom upotrebom kontaktnog sočiva.

Kontaktna sočiva

Popravka naočara

PODEŠAVANJE, JUSTIRANJE I POPRAVKA NAOČARA

Svake naočare moraju savršeno udobno da stoje na glavi. Ukoliko Vam naočare spadaju, stežu, žuljaju Vas ili krivo stoje, pravo je vreme da nas posetite i za svega par minuta ponovo uživaćete u udobnosti naočara kao i kada su bile nove. Tu smo da podesimo, namestimo ili popravimo bilo kakav nedostatak ili kvar na Vašim naočarima.


POSTPRODAJNE USLUGE

Naša briga o Vašim naočarima ne završava se Vašim preuzimanjem naočara od nas. Mi se brinemo o njima i nakon toga. U slučaju da ih nakon kupovine iskrivite, deformišete, da Vam papučice (to su silikonski ili plastični delovi naočara koji naležu na nos) vremenom požute ili otpadnu ili Vam se dogodi neki manji kvar na naočarima, mi ćemo Vam u najkraćem mogućem roku potpuno besplatno otkloniti taj kvar ili nedostatak. Jedno u slučaju nekih većih deformacija, loma okvira ili tome slično ta usluga neće biti besplatna, ali će biti u najnižem mogućem cenovnom nivou.

Post prodajne usluge - Optika Iris

TRENING I OBUKA ZA OPTIČARE

TRENING I OBUKA ZA OPTIČARE I PRODAVCE U OPTIČARSKIM RADNJAMA

Zbog izuzetno specifične delatnosti, postoji izuzetno mali broj obučenih osoba koje znaju i mogu obavljati posao prodavca u optičarskim radnjama, a sa druge strane postoji konstantna potražnja za ovakvim radnicima na tržištu rada. U želji da svako ko ima želju i mogućnost da nauči nešto više o ovoj oblasti, i time olakša sebi pronalazak posla u bilo kojoj optičarskoj radnji, uvideli smo potrebu za obukom prodavaca za optičarsku radnju.

Svaki kandidat treba da uložiti dosta vremena i truda kako bi savladao materiju iz ove veoma široke oblasti, a mi smo upravo tu da prenesemo svo naše znanje i iskustvo. Sa našom obukom za prodavca, budite sigurni da ćete upravo Vi imati ogromnu prednost za radno mesto prodavca u svakoj optičarskoj radnji.

Pored obuke za prodavca, vršimo i obuku za optičara, bilo da se radi o tek završenim školovanim optičarima, koji nemaju dovoljno prakse ili pak o osobama koji nisu imali dodir sa ovom oblašću. Za ovakvu obuku neophodna je savršena motorička sposobnost ruku i zahteva dosta više vremena i znanja.